לוגו אלכס שפירא ושות׳

הצעת חוק לעידוד תעשייה עתירת ידע

פורסמה הצעת חוק לעידוד תעשייה עתירת ידע (הוראת שעה), התשפ"ב-2022 ("הצעת החוק") (קישור להצעת החוק).

בגדרהּ של הצעת החוק מוצעות ההוראות הבאות, וזאת על רקע פקיעת הטבות המס שנקבעו בחוק המדיניות הכלכלית לשנים 2011 ו-2012 (תיקוני חקיקה), התשע"א-2011 (ופקעו בסוף שנת 2019):

  • מתן זיכוי ממס ליחיד, חברת מעטים כמשמעותה בסעיף 76 לפקודה או שותפוּת אשר מבצעים השקעות בחברות הזנק בגובה של 25%* מהסכום ההשקעה (סעיף 2 להצעת החוק);
* וליתר דיוק בגובה שיעור המס על רווח ההון שאותו משקיע היה חייב בו לפי חלק ה לפקודה אילו היה מוֹכר את אותה ההשקעה ברווח בשנת-המס בה בוצעה ההשקעה ובתוספת מס נוסף לפי סעיף 121ב לפקודה באותה שנת-מס.
  • דחיית תשלום רווח ההון במכירת מניות של חברה מועדפת בעלת מפעל טכנולוגי בכפוף לביצוע השקעה בחברת מו"פ בסמוך למכירה (חילוף מניות) (סעיף 3 להצעת החוק);
  • התרת השקעה במניות כהוצאה לצרכי מס (סעיף 5 להצעת החוק);
  • מתן פטוֹר ממס למוסד פיננסי זר על הכנסותיו מריבית, דמי ניכיון או הפרשי הצמדה, שמשלמת לו חברה מוטבת כהחזר הלוואה (סעיף 6 להצעת החוק).

ההוראות האמורות תיקָבענה, על-פי המוצע, כהוראת-שעה עד לתום שנת 2025.

במקביל, מוצע להאריך את תוקפו של סעיף 92א לפקודת מס הכנסה* עד לתום שנת 2028, להוסיף תקופה נוספת לתקופה הקובעת שהוגדרה באותו סעיף ולבצע תיקונים נוספים בסעיף האמור.

* סעיף זה, שנקבע במסגרת תיקון 220 לפקודה (קישור לתיקון), קבע הוראת-שעה לשש שנים לפיה עלות ההשקעה במניות אשר נרכשו במסגרת הנפקה לציבור של חברת מחקר ופיתוח תוכר במועד ההשקעה כהפסד הון בר-קיזוז, וזאת עד לסכום השקעה כולל של 5 מיליון ש"ח. ראו לעניין זה חוזר מס הכנסה 21/2018 מיום 31.12.2018 (קישור לחוזר).